Neuztver dzīvi pārāk nopietni! Neizkļūsi no tās dzīvs

Mārupītes sakopšanas talka Bieriņos

Publicēts: 16.04.10 | Sadaļa: blogs

Mārupītes talka

Vislatvijas Lielās talkas ietvaros 2010. gada 24. aprīlī plkst. 09:00 notiks Mārupītes talka. Šīgada talkā paredzēts ne tikai vākt atkritumus, bet arī pievērsties vides sakopšanas un uzlabošanas darbiem – upītē sakritušo koku un atkritumu savākšanai, zaru dedzināšanai (tikai organizatoru noteiktās vietās!!!), vēl kāda gājēju tiltiņa pār Mārupīti sameistarošanu, esošo atjaunošanu u.tml. darbiņiem, kas mūsu jauko rajonu vērstu aizvien sakoptāku un skaistāku.

Tiek organizēta arī talkas noslēguma daļa, kas sāksies plkst. 11.30, un tās aktivitātes – bērnu velo sacensības, putnu būrīšu darināšana un izvietošana kokos, kopīgas zupas katla pusdienas no restorāna Istaba, LMT gaisa balona pacelšana, spēles “Iepazīsti savu rajonu” spēlēšana un citas interesantas nodarbes. Pasākumu muzikāli ieskandinās Frīdis.

Laiks: 24. aprīlis, plkst. 09:00

Pulcēšanās vieta: I. Rankas skulptūru dārzā – Kantora, Amulas Codes ielu krustojumā.

Sabiedriskais transports: 7., 55., kā arī 10. un 25. autobuss.

Ekipējums: Darba cimdi un talkošanai upmalā piemērots apģērbs; var ņemt līdzi arī ķerru, cirvi, zāģi vai kādu citu noderīgu darbarīku, lai talkas laikā varētu ne tikai vākt atkritumus, bet arī kopt vidi.

Lietderīga informācija: Tāpat kā iepriekšējos gadus, talkas organizatori talciniekiem būs sarūpējuši konteinerus un atkritumu maisus, bet ar darba cimdiem šogad jānodrošinās pašiem. Talkas dienā informatīvais tālrunis 29287999. zemāk ir karte ar atkritumu konteineru atrašanās vietām, t ādēļ varēsi talkot vietā, kas Tev ir visizdevīgākā. Pēc talkošanas aicinam piedalīties kopīgajā talkas noslēgumā.

Informācija atbalstītājiem un sponsoriem: Tā kā talku organizē brīvprātīgie Bieriņu iedzīotāji, tad visas aktivitātes ir pašu finasētas vai arī piesaistīti atbalstītāji. Tādēļ, ja arī Tev ir vēlme kaut kā atbalstīt talku(darba cimdi, balvas talciniekiem, bērnu velo sacensībām, kādam konkursam. Vai arī vari atbalstīt ar pārvietojamām tualetēm, transportu talcinieku aizvešanai/atvešanai no tālākām talkošanas vietām līdz talkas noslēguma vietai. Ir materiāli kāda tiltiņa atjaunošanai vai laipām. Vari palīdzēt ar motorzāģi un sazāģēt kādu upi aizsprostojošu koku vai ir citas idejas), tad raksti uz info@marupite.lv

Tāpat arī gaidām pēc talkas fotogrāfijas un stāstus, rakstus, emocijas par to kā ir gājis. Centīsimies salikt šeit pat MARUPITE.LV

Uzspied uz kartes un tā atvērsies lielākā izmērā:

Bieriņu karte

Viesturs Silenieks