Es,  dažkārt raugoties ar lakas kārtu klātu spīdīgu žurnālu lapās, kur  redaktora iedomātās sabiedrības  bildēs redzama pārsvarā skaista sieviete pozē ar mazu, pusizdzertas alus pudeles tilpuma sunīti, redzu, cik patiesībā viņa ir nelaimīga. Viņām trūkst mīlestība un nedzimušais bērns, tādēļ tās mēģina savu nepilnību kompensēt ar dzīvu rotaļlietu. Skumīgi

Skaidrojums, precizējums par manu izteikumu par Iekšlietu ministrijas vadību

Publicēts: 18.02.11 | Sadaļa: blogs

17.Februārī Twitter ierakstīju: “Domaju, ka Zalie ir gatavi parnemt iekslietu ministrijas vadibu”. Pēc šī paziņojuma sākās dažāda veida šī viedokļa interpretācija vai vāja informētība no dažu mediju puses. Tādēl arī ir šis skaidrojums:

Zaļo un Zemnieku savienību(ZZS) ir dibinājušas 2 parijas – Latvijas Zaļā partija(LZP) un Latvijas Zemnieku savienība(LZS). Vārds “Zalie”manā izpratnē nav Latvijas  Zemnieku savienība un arī ne ZZS.  Atticīgi, prasīt zemniekiem ko viņi ar to domā ir pilnīgi nepareizi. Taču jau izssenis ir zināms, ka partijas oficiālais viedoklis ir tikai  Valdes lēmums. Šajā gadījumā, kas attiecas uz koalīciju, tad  ZZS valdes lēmums.

Vārdam “gatavi” latviešu valodā ir skaidrojums “brieduma vai sagatavotības pakāpe” un tas nebūt nenozīmē, ka ir vēlme to darīt, bet gan spēja to darīt.

Taču politiskais skaidrojums ir tāds, ka, ja kāds(-a) atzīst, ka netiek galā ar pienākumiem, tad pirmkārt tas ir cienījami, ka cilvēks pats to atzīst. Otrkārt – ir jāmeklē vietā kāds, kas var tikt galā. Un tā kā beidzamajā laikā ir grūti atrast piemērotus kandidātus dažādiem amatiem, tad piedāvāju to, ko rakstiju Twitter:  “Domaju, ka Zalie ir gatavi parnemt iekslietu ministrijas vadibu”. Un tas nemaz nenozīmē, ka jāpārskata Vienotības un ZZS attiecības, jo iestājies karš, kašķis, domstarpības. Vienkārši ir piedāvājums – vajag, pieņemiet, nevajag, neņemiet.

Kas attiecas uz minējumiem, ka Silenieks jau esot atvainojies ZZS vadībai par to, ko pateicis, tad skaidroju: Nevienam neesmu atvainojies un netaisos to darīt, jo es atbildu par to, ko saku. Un nesaskatu par pareizu atvainoties par to, ka zaļie ir spējīgi kaut ko darīt. Drīzāk varētu atvainoties, ja sasolītu un nespētu darīt.

Viesturs Silenieks