Gudrs cilvēks dzird vienu vārdu, bet saprot divus

Rojas upes sakopšanas talka

Publicēts: 3.07.12 | Sadaļa: blogs


 

Velokurjers sadarbībā ar Lielās Talkas aktīvistiem aicina uz Rojas upes sakopšanas talku.

Pērnā gada rudenī tika aizsākta visai zaļa un dabai draudzīga izklaide – upju kopšanas ekspedīcijas, kuru laikā tiek attīrītas upes no sakritušajiem kokiem un citiem draņķiem, padarot tās draudzīgas laivotājiem.

Toreiz airus un zāģus iemēģinājām Rojas upē. Darbs līdz galam tomēr netika paveikts, jo laiks, nogurums un viena zāģa “noslīcināšana” darīja savu. Tagad mēs gribam visu pabeigt līdz galam, tāpēc aicinām tevi pievienoties Rojas upes ekspedīcijai š.g. 7. jūlijā. Pulcēšanās pie Lūrmaņu avota (netālu no Lūrmaņu klintīm http://www.videsvestis.lv/content.asp?ID=95&what=34), Rojā plkst 11:00.

Tā tiešām būs ekspedīcija nevis viegla plezīr-ekskursija, tāpēc bruņojieties ar pacietību, darba sparu, sausām drēbēm, kā arī noteikti paņem līdzi saules aizsargkrēmu un pretodu līdzekli. Un esi gatavs būt viscaur izmircis, nonākot galā. Mēs sagaidām, ka tev pašam būs sava laiva un zāģis!

Tu vari būt arī pavisam nezinošs upju talku jautājumā, jo mēs tev visu parādīsim un paskaidrosim. Tev tik atliek ievērot norādījumus un rūpēties pašam par savu drošību uz ūdens.

Gribi piedalīties? Zvani Oļegam Stoļarovam 29284624, jo viņš vislabāk mācēs izstāstīt kur un cikos jābūt, kas jāņem līdzi utt.

Esi jauniņais upju ekspedīciju jomā? Te būs info, ko nozīmē upju sakopšana mūsu izpratnē: http://www.talkas.lv/upload/lejupladei/2012/LielasTalkas2012_Udenu_kopshanas_rokasgramata.pdf .

Gribi ko līdzīgu darīt savā tuvējās apkaimes upē? Tev noteikti jāiepazīstas ar Lielās Talkas mājaslapā atrodamo informāciju par ūdenstilpēm http://www.talkas.lv/?page=656

Talkas organizators:

Oļegs Stoļarovs

29284624

 

Viesturs Silenieks