Ir labi ģērbtas sievietes un ir labi, ka ģērbtas sievietes

Ziemas velo brauciens pa Braslu

Publicēts: 25.01.14 | Sadaļa: blogs


Ziema ir tas brīnišķīgais laiks, kad upes ir aizsalušas un pa tām var braukt ar divriteni. Jau vairākus gadus, kad sals ir noturējies pāris nedēļas un ledus kļuvis pietiekami biezs, lai pa to varētu braukt, es ņemu velosipēdu un cenšos paskatīties uz dabu no cita skatu punkta.

IMG_2186

Šoreiz esmu izvēlējies Braslu. Posms no Vamieras šosejas līdz ietekai Gaujā. Aptuveni 9km pa upi. Ja nebūs kāds pavadošais transports(varbūt kāds grib pieteikties?), tad atpakaļceļš vēl kādi 300m pa brikšņiem un 6,5 km pa ceļu.

Ja vēlies pievienoties, tad braukšana sākas svētdien, 2014. gada 2.februārī 10:00 no “Braslas kroga”.

Kavētājus vēlams nezvanīt, jo braucot ar velosipēdu telefonu necelšu. Ja vēlies noķert, tad seko pa pēdām, bet vienatnē labāk nebrauc!!!

Papildus informācija:

Izņemot ūdenskrātuvi pie pašas šosejas, upe kopumā ir diezgan sekla, tādēļ ielūšanas gadījumā var diezgan ērti tikt laukā. Jāģērbjas ņemot vērā šos ieteikumus vai arī šos. Papildus varu ieteikt bahilas, kuras ielūšanas gadījumā neļaus zābakiem piesmelties un Gorotex tipa bikses, kuras neļaus samirkt, ja ātri izlīdīsi laukā no ālinģa.

Taču papildus ieteiktu iegaumēt sekojošo: Braukšana būs lēna un bez steigas izkliedētā barā, lai var viens otru pieskatīt. Obligāti jāietur tāda distance, lai gadījumā, ja priekšā braucējs ielūzt ledū, Tu varētu paspēt apstāties. Ja sanāk iekrist, tad nekavējoties lien laukā, jo, ja būsi labi(pareizi) saģērbies, tad līdz ādai ūdens netiks. Ja ārā būs auksts, tad apģērbs un velosipēds, kurš arī būs iekritis ātri apledos. Bremzes un ātruma pārslēdzēji nestrādās. Padomā par maiņas drēbēm. Var paņemt līdzi roku un kāju sildītājus, kuri nopērkami vai nu Gandrs,  ZZK vai mēdz būt arī Statoil. Ceļi, kur piebraukt ar mašīnu tuvumā nav, attiecīgi tikai paša spēkiem ir jātiek līdz siltumam. Nekādas garākas atpūtas pauzes nav paredzētas, tādēļ paņem līdzi kādu maizīti, šokolādīti, lai var paēst 10 minūšu laikā un doties tālāk. Nobeigumā iespējams kopīgi papusdienot Braslas krogā. Var braukt ar jebkādām riepām, taču ar radzēm ir stabilāk. Ja nav, tad būs jautrāk.

IMG_2157

Pasākums ir diezgan bīstams – iepriekšējā reizē -28.grādos bijām 18 dalībnieki.  Kopīgi ielūzām 10 reizes. Es, kā pārsvarā priekšā braucējs, ielūzu 3 reizes. Uz visu kompāniju viena lauzta roka, viena pārsista un sašūta galva(galvā bija ķivere un slēpošanas brilles), bet ir ziņojuši, ka nākamreiz atkal brauks. Pasākums uz paša risku un savu atbildību, tādēļ paņem arī aptieciņu.

Bildes un video no aizpagājušā gada brauciena pa Lojas upi.

Viesturs Silenieks