Neuztver dzīvi pārāk nopietni! Neizkļūsi no tās dzīvs

Krāslavas velo diena 18.-19.jūlijā

Publicēts: 23.02.15 | Sadaļa: blogs

Sirsnīgākie pilsētas svētki Latvijā vienmēr in notikuši Latgalē.  18.-19. jūlijā Krāslavas pilsētas svētku ietvaros ir paredzēta “Krāslavas velo diena” uz kuru ir aicināti velomīļi no visas Latvijas, lai vienā vai divās dienās izbraukātu un izbaudītu Daugavas lokus, Sauleskalnu, Latvijas dziļāko ezeru Drīdzi un skaistās Zilo ezeru zemes vietas, apmeklētu mākslinieku un amatnieku darbnīcas un privātos kolekcionārus.

IMG_2376

Šobrīd Latvijas Riteņbraucēju apvienība iesaistoties Krāslavas novada domei strādātā pie vairākiem velo tūristiem domātiem maršrutiem ar kuru skici var iepazīties šeit:

Krāslava – Sauleskalns, Drīdzis – Kombuļi – Krāslava: http://velokarte.divritenis.lv/#!/id/571

Krāslava – Šilovkas ezers – Krāslava: http://velokarte.divritenis.lv/#!/id/570

IMG_2352

Vēl būs plānoti maršruti pa Daugavas lokiem, kas būs domāti spēcīgākiem braucējiem, kur iespējamā kilometrāža varētu būt 70-80 km. Kā arī maršruti ģimenēm ar bērniem, kuru garums būs no 15 līdz 18 kilometriem.

Iestājoties sausākam laikam visi maršruti tiks izbraukti, precizēti un sagatavoti lietošanai ne tikai svētku laikā, bet arī paliks velotūristu rīcībā nākotnē.

Cauri Krāslavas novadam vijas viens no starptautiskajiem EuroVelo maršrutiem nr 11. , tādēļ strādājot pie velo maršrutu izpētes tiks domāts par to, lai pēc iespējas intereseantāk un kvalitatīvāk būtu iespējams nospraust EuroVelo trasi, kuru nākotnē būtu iespējams arī aprīkot ar norādēm.

Ja vēlies piedalīties šajās pētniecības ekspedīcijās vai Tev pašam ir izstrādāts kāds gatavs velomaršruts Krāslavas apkārtnē, dod ziņu.

Viesturs Silenieks