Katrā vecumā tiek dotas atšķirīgas atlaides un pārsvarā mēs tās neizmantojam

Palīdzi sakopt Latviju ar telefona palīdzību

Publicēts: 13.10.15 | Sadaļa: blogs

Pirms krietna laika es izdomāju aplikāciju, ar kuras palīdzību var nofotogrāfēt pārkāpumu pret vidi, peilikt kometāru un uzspiest “nosūtīt”. No ziņotāja epasta aizies vēstule Valsts Vides dienestam ar fotogrāfiju, aprakstu par pārkāpumu, GPS koordinātas, laiks, kad pārkāpums fiksēts.

Vides SOS telefona ekrānuzņēmums

Daudzkārt ejot pa mežu, braucot ar laivu, velosipēdu var ieraudzīt izgāztus atkritumus, būvgružus, nelegālos tīklus, taču problēma ir tāda, ka ne vienmēr ir iespējams precīzi aprakstīt konstatētā notikuma vietu. Piemēra, braucot pa ezeru, ieraugot tīklus ir uzreiz skaidrs, ka bez bez precīzām koordinātām nemaz nav jēga ziņot vides inspektoriem par pārkāpumu. Pie kam – vai tad ir vispār vides inspektoru numurs pie rokas? Un, ja nav telefonam zona? Tieši tādēļ ir vērts izmantot aplikāciju, lai paziņotu, Jo pretējā gadījumā ir tā, ka inspektori tērē savu laiku, degvielu un lieki meklē to, ko nevar atrast.

Vides SOS ziņojumiAr aplikācijas palidzību ir arī iespējams ne tikai paziņot par piegružotu vietu, bet arī pašam savākt atkritumus un par to paziņot sociālajos tīklos, tādejādi aicinot arī savus sekotājus pievienoties vides sakopšanai. Nesūdzies – izdari pats. Kādēļ gan Latvijas Lielā talka nevarētu būt katru dienu….

Šobrīd aplikācijai ir pamata versija, taču padomā ir vēl dauz dažādi uzlabojumi, kuri padarīs procesu daudz atraktīvāku, saistošāku un praktiskāku arī Valsts Vides dienesta darbiniekiem. Vairāk informācija un pārskats par to, ko citi ziņo: www.videssos.lv

VidesSOS from Viesturs Silenieks on Vimeo.

Viesturs Silenieks