Nepatiesi notiesātais iznāk vēl stiprāks

Viņa ir plika!

Publicēts: 28.11.16 | Sadaļa: blogs

IMG_5040 2
Tūkstošiem uzņēmumu, sabiedrisko organizāciju, reliģisko organizāciju, miljoniem cilvēku, simtiem valstu, pašvaldību ir savi mediji, kuros skaidrot bez maksas savus plānus, savus uzkatus, savu rīcību un panākt, ka kolektīvs saprot organizācijas politiku, tās mērķus un vajadzību vai tikai paskaidro rīcību. Vienā gadījumā tā ir uzņēmuma sienas avīze, citviet tas ir intranets, citos gadījumos savs portāls, radio, televīzija, avīze. Daudzi šo mēdz saukt par propagandu, bet citi par pašsaprotamu veidu kā izklāstīt savus darbus un mērķus. Katram ir iespēja izvēlēties vai lasīt, vai nelasīt, taču ir nesagrozīta, neinterpretēta informācija.
Beidzamajā laikā arvien vairāk tiek pieminēta kaimiņvalsts apzinātā infromācijas telpas aizņemšana ar viņai vēlamās informācijas izplatīšanu tās mērķu sasniegšanai. Latvijai šādu instrumentu nav. Tādēļ viņa kā plika staigā un cer, ka paliks neievērota, neiekārota un neskarta. Visi, kam tāda vēlme ir radusies var ar viņu darīt, ko vien vēlas, jo nav, kas to vēlas aizstāvēt ar vārdiem, ar citādu viedokli, jo pašai mute ir aizsieta. Tikmēr arvien vairāk pašu kolektīva cilvēki tiražē veidus kā savu Mildu atbrīvot no iespējas tikt pie kādas apģērba stērbeles. Bija tāda reklāma “Kamēr tu kūlu, tikmēr kaimiņš tavu sievu”. Aicinu būt ar izpratni un savu plānu galvā – kāds man, kas raksta avīzē, runā radio un uzstājas televīzijā un publicējas internetā ir mērķis desmit gadu perspektīvā ar manis teikto panāk? Kas Latvijai no tā? Jo tev ir jāsaprot, ka Tu piedalies kolektīva sašķelšanā par labu citiem kolektīviem. Pie kam tādiem, kas ne tikai vēlas pārņemt tirgu, bet tevi ar visām tavām, parpalām. Un tad gan demokrātijai nebūs vairs vietas.
Un es šobrīd nedomāju par to, ko Čērčils teica, ka “Lābākais arguments pret demokrātiju ir piecu minūšu diskusija ar vidējo vēlētāju”. Nē! Izsakies, runā, esi aktīvs, bet apzinies, ka tie nevainīgie saimniecības instrumenti kā zāģi, lāpstas, kapļi, kuri tev nolikti pie durvīm ir ar mērķi, ka Tu tos pacelsi, ienesīsi mājā un kaut kad jau ģimenes strīdā pacelsi un izmantosi pret saviem tuvākajiem.
Viesturs Silenieks