Ja savu pieredzi nepieraksti, tā tiks aprakta kopā ar tevi. Ja to pieraksti, tad tevi var aprakt kopā ar pierakstiem un vēsturnieki vai kapu apgānītāji kādreiz tos varētu izrakt. Taču, ja tevi kremē kopā ar pierakstiem, tad nav bijusi jēga tev tērēties un rakstīt

Kādēļ es kandidēju vēlēšanās “Gods kalpot Rīgai” sarakstā.

Publicēts: 7.08.20 | Sadaļa: blogs

Man ir sava programma, kura ir neatkarīgi no tā, kāda ir mana politiskā piederība. Tas ir mans redzējums, manas domas, mans plāns. Pamata uzstādījums ir zaļa un ilgtspējīga attīstība kā Pasaulē, tā Latvijā un Rīgā. Ikviens, kas piekrīt  manam redzējumam ir sabiedrotais, lai nāk talkā manā vai cita vadībā šo ideju realizēšanā. Es nešķiroju tautību, dzimumu, vecumu, rasi un politisko piederību cilvēkiem, kuriem sakrīt viedoklis ar manējo, ir gatavi paši strādāt, vai ar mani sadarboties, lai realizētu mūsu kopīgo ieceri. Beidzamajā laikā vairākas partijas ir mani uzrunājušas un piedāvājušas nākt talkā ar idejām, palīdzēt tām labāk sagatavoties Rīgas, pašvaldību un jau nākamās Saeimas vēlēšanām. Ja cilvēki ir novērtējuši to, ko es daru, viņiem tīk manas domas, tad esmu gatavs palīdzēt neatkarīgi no tā kādā partijā es esmu, kādā sarakstā es esmu vai neesmu, ja kāds vēlas to pašu, ko es, tad mums sakrīt vēlmes un daudz jaudīgāk tās var realizēt, ja to dara daudzi. “Gods kalpot Rīgai” atbalsta manu redzējumu un vēlas ar mani to kopīgi realizēt. Savukārt es redzu, ka “Gods kalpot Rīgai” sastāvā ir pieredzējuši, zinoši un profesionāli cilvēki, kuri labi pārzina valsts pārvaldes un pašvaldības darbu, kuri zin kā sasniegt rezultātu. Es nemainu politisko piederību pret kādu citu. Es esmu un gatavs palikt Latvijas Zaļās partijas biedrs, taču patlaban esmu iesniedzis valdē lūgumu apturēt manu darbību partijā uz laiku. Valde to ir pieņēmusi, manā klātbūtnē apstiprinājusi. Es atzīstu, ka man ir bijuši vairāki politiski piedāvājumi, taču es nevēlos strādāt īstermiņā, lai nozākājot, pazemojot citus konkurentus (citus Latvijas iedzīvotājus) tiktu ievēlēts kopā vienā komandā ar revolucionāriem histēriķiem, noliedzējiem, avantūristiem ļauniem, prastiem un zemas kultūras negatīviem cilvēkiem kādu ir daudzās (visās) partijās un kuru mērķis ir atriebties par iepriekš darīto, bet bez sava plāna, sava redzējuma par to kādu vēlas Latviju, Rīgu un katru Rīgas apkaimi. Tikai sadarbojoties var izdarīt vairāk, nevis apkaujot citus Latvijas iedzīvotājus. Tikai ar labām domām veikti labi darbi sniedz gaišu un svētīgu rezultātu. 

Nākamās desmitgades Pasaulē, Eiropā, Latvijā un Rīgā būs Klimata pārmaiņu politikas mērcē. Taču, lai īstenotu šīs politikas mērķus ir nepieciešams plašāks redzējums, nekā līdz šim Latvijā un Rīgā ir skatīts. Tas ir redzējums pilnīgi visās tautsaimniecības jomās, ne tikai vides speciālistu šaurā lokā. Tā ir pilsētvide,  drošība, transports, ražošana, enerģētika, izglītība, veselība un pilnīgi visas citas sadzīves jomas.  Rezultātu varēs sasniegt tikai visu nozaru spēlētājiem darbojoties kopā.

Vēlētājiem ir tiesības atbalstīt arī citu zaļu redzējumu. Uzskatu, ka zaļais virziens ir tas, kam jābūt ik katrā politiskā organizācijā, katrā kolektīvā un ģimenē un ne tikai zaļajās partijās. Idejas privatizēšana ne pie kā laba nenoved, ja šo ideju nespēj pamatot, nespēj celt un nest. Zaļā domāšana ir cilvēces eksistences pamatvērtība, tas nav tikai politsiks virziens. Ikviens, kas vairo zaļumu, vairo ilgtspējīgu attīstību sev un valstij. Daudzas politiskas organizācijas apzinās, ka zaļā domāšana, dabīgas vides vairošana vienlīdz ar modernu tehnoloģiju ieviešanu ir ilgtspējīgas attīstības un veselīgas ekonomikas, un pilsētvides pamats. Tā ir nākotne. Taču daudzos politiskajos spēkos pietrūkst zinošu cilvēku šajos jautājumos. Zaļi domājošie cilvēki daudzās valdībās, pašvaldībās neatkarīgi no politiskās varas ir strādājuši, lai nerimstoši tiektos uz zaļo ideālu sasniegšanu. Tā arī ir mana izvēle – sniegt savas zināšanas Rīgas pašvaldībai un iedzīvotājiem, kandidējot “Gods kalpot Rīgai” sarakstā, un darīt vēl vairāk nekā līdz šim Latvijas labā, lai Rīga būtu zaļa, plaukstoša, moderna pilsēta uz kuru cilvēki brauc strādāt, atpūsties un palikt. Lai cilvēki lepotos, sakot –  “Rīga ir mana pilsēta!”

MANS REDZĒJUMS PAR RĪGU KĀ MODERNU, SKAISTU, INTELIĢENTU, BĒRNIEM DROŠU, SENIORIEM TĪKAMU, ZALU PILSĒTU AR KOPTĀM PAGĀTNES LABĀKAJĀM VĒRTĪBĀM 

 

Viesturs Silenieks