Kurš ir pareizais ceļš kā darīt nepareizi?

Pārdomas par ZRP

Publicēts: 16.09.11 | Sadaļa: blogs

Vienu dienu mēģināju apskatīties kāda ir Zatlera Reformu partijas mājas lapa, ko raksta, ko domā, jo kā ZRP premjera amata kandidāts Sprūdžs bija vairākkārt izteicies, tad viņiem ir labākā un spēcīgākā kampaņa kāda vispār Latvijā iepriekš ir bijusi.

Es atceros Tautas partijas kampaņas, kur visas televīzijas, radio, afišas stabi, pieturas, vilcieni, autobus, internets un avīzes bija pārblīvētas reklāmām un šīs kampaņas izmaksāja vairāk kā miljonu. Līdzīgi bija Latvijas Pirmajai partijai, TB/LNNK ar kampaņu “Latvieti nepadodies!” un nenoliedzami arī pirms daudziem gadiem ZZS, kad reklāmās bija pat Prāta Vētra iesaistīta.

Sāku ar to, ka pēc loģikas, jeb analoģijas citām lapām, tad gara nosaukuma organizācijas lapas nosaukumu veido pēc pirmo burtu salikuma. Tā es arī ievadīju www.zrp.lv. Pirmais, ko es pamanīju bija jautājums vai man ir 18 gadi. Tad nojautu, ka nez vai šī ir partijas, kurai ir labākā kampaņa mājas lapa. Vēlāk jau atradu šķietami pareizo.

Apskatoties ielu stendos drūmu vīru, tumšā mētelī, melnbaltā fonā sapratu, ka tādu nākotni patiešām negribu redzēt.Ja būtu, kas sulīgs, pozitīvs un gaišs, tad varbūt apdomātu.

Apskatīju izdales materiālus. TV reklāmas, afišas utt. Nu nav nekas tāds, kas būtu ieprieš neredzēts, inovatīvs un spožs.

Vienīgais, kas bija ZRP inovācija – Saeimas atlaišana uz ko arī tika balstīta kampaņa. Tad tā arī secināju, ka Saeimas atlaišana ir kampaņas sastāvdaļa, ko Sprūdžs arī tā daudzināja. Tad sanāk, ka ZRP ministru prezidenta kandidāts izpļāpājies stratēģisku noslēpumu. Bet nez kapēc Zatlers lidz pat šim bridim to noliedz.

Viesturs Silenieks