Mūžīga piesardzība ir brīvības cena

Ar kājām pa Latgali

Publicēts: 10.07.16 | Sadaļa: blogs

2016.gada jūlijā man ienāca prātā doma atvaļinājumu pavadīt nevis kā ierasts kalnos vai kaut kur citviet ārzemēs, bet apskatīt Latviju. Nebiju gājis pa Latviju pārgājienā ar kājām nedēļas garumā vairāk kā 15 gadus. Vienas, divu dienu pārgājieni notiek daudz un regulāri, bet tā, ka nedēļu no vietas, bija sen jau gribējies. Tā mēs trijatā – Raivis, Gustavs un es devāmies ceļā. Uzstādījums bija – braukt tikai ar sabiedrisko transportu, stopiem vai iet kājām. Nekāds pavadošais transports. Un ceļā bija tikai divi pieturas punkti – Stiglava, kur manam vecvectēvam bija dzimtā zeme, Silenieku(Silinieku) pilskalna apskate un aiziet līdz Raivja vecāsmātes dzimtajām mājām, kas ir netālu no Porečje ciemata.

Devāmies ceļā no Rīgas ar vilcienu līdz Rēzeknei un tālāk ar autobusu līdz Kārsavai. Kārsavā arī viss sākās. Ceļojuma maršrutu var apskatīz zemāk esošajā kartē:

Īpaši šim pārgājienam mēs izveidojām Facebook lapu, kur katru dienu likām kādus jaunumus, bet pārsvarā attēlus. Tā, ka vari palasīties un paskatītos to visu hronoloģiskā secībā šeit:

https://www.facebook.com/arkajampalatgali/

Taču vairums attēlu netika publicēti Facebook un tos visus kopā var apskatīties šeit:

[Not a valid template]
Viesturs Silenieks