Pasaulē ir vairāk nekā 1,7 miljonu augu un dzīvnieku sugu. Cilvēks ir tikai viena no sugām. Un tev patiešām liekas, ka tu spēj komandēt 1,7 miljonus?

Kas notiks, ja Zaļo un Zemnieku savienība, Visu Latvijai un Vienotība parakstīs vienošanos par nesadarbošanos ar Saskaņas centru un Gods kalpot Rīgai Rīgas pašvaldībā?

Publicēts: 10.01.17 | Sadaļa: blogs

IMG_4432

Pēc tam, kad medijos biju pateicis, ka būtu gatavs sadarboties Rīgas pašvaldībā ar ikvienas partijas pārstāvjiem, tad Zemnieku savienībā sākās liela jezga, ka Silenieks nav atbalstāms par potenciālo mēra kandidātu un pēc tam Saeimas koalīcijā sākās ņemšanās par to, ka ātri jānoslēdz 3 partiju vienošanās, par nesadarbošanos Rīgas Domē ar Saskaņas centru un Gods kalpot Rīgai.

Pēc savas būtības vārds „nesadarboties” nav vērsts uz attīstību, uz risinājumu meklēšanu, jo sadarbošanās nozīmē kompromisa un abām pusēm pieņemama risinājuma meklēšana. Sadarbošanās ir ne tikai apsūdzētajam ar varas iestādēm, bet arī pacienta sadarbošanās ar ārstu, vienošanās par draudzēšanos un kaut vai nodomu protokola parakstīšana, kas ir bez konkrētas apņemšanās par rīcību, bet par labiem nodomiem. Pilnīgi jebkuras komunikāciju formas, uz kurām ir sniegta atbilde ir sadarbošanās.

Parakstot šādu vienošanos, Latvijas un Rīgas attīstība, cilvēciskās attiecības, uzņēmējdarbība, kultūra un daudzas citas lietas tiks atmestas par 25 gadiem atpakaļ. Pat jebkurš karš beidzas ar mierizlīgumu abām pusēm sadarbojoties un vienojoties. Tātad šī vienošanās aicina uz „kara” darbību. Man liekas, ka cilvēkiem ir sen apnikušas šīs nekonstruktīvās ņemšanās par sūdiem, jo gribās, lai ir normāla dzīve – lai var sveicināties ar kaimiņu, lai var normāli iet uz darbu un strādāt, lai var ražot, saņemt būvatļaujas, iepirkties, iet pa saremontētu ielu un sūtīt bērnus skolā, nevis noskaidrot kurš ir kurā partijā un tad sākt domāt vai darīt vai nedarīt. Pašvaldība ir saimnieciska struktūra un jāsaprot, ka bedrēm uz ielām nav partejiskā piederība, nesiltinātai skolai nav reliģija, gaisa piesārņojumam nav dzimuma un algas apmēram nav sakara ar tautību.

Tā kā politiskās varas lēmumi ir saistoši arī izpildvarai, jeb visai valsts pārvaldei, tad kādai jāizskatās nākamajai dienai pēc šī līguma par nesadarbošanos parakstīšanu:

Ministru kabinetam, Ministrijām, valsts pārvaldes iestādēm un uzņēmumiem ir jālauž jebkādi līgumi, kas ir parakstīti ar Rīgas domi. Jo jebkurš līgums ir kaut kāda veida apņemšanās par kaut kādu rīcību, kas automātiski ir sadarbošanās.

Valsts puse atsauc savus valdes locekļus Rīgas Brīvostā, jo tur jau vairāk kā 20 gadus Nacionālā apvienība, Zaļie zemnieki, Vienotības cilvēki strādā kopā un sadarbojās jautājumos par Rīgas brīvostas attīstību. Tad valdē nebūs kvorums un valdes sēdes vienkārši nevarēs notikt un nekādi lēmumi netiks pieņemti. Lai uzņēmēji un visi pārējie gaida līdz atkal politiķi drīkstēs runāt.

Visās partijās, visiem biedriem ir stingri jāpilda šīs vienošanās un tiem jālauž visa veida sadarbība ar Rīgas pašvaldību, pretējā gadījumā viņi pārkāpuši šo vienošanos un ir izslēdzami. Katram rīdziniekam, kas ir partijā, ir jālauž līgums par Rīgas ūdens pakalpojumiem, nedrīkst pirkt biļetes sabiedriskajā transportā, jo Rīgas ūdens un Rīgas Satiksmes vadībā ir Saskaņas centra un Gods kalpot Rīgai biedri, kuri paraksta līgumus.

Rīgas pašvaldībai vairs neviena valstiska struktūra vai partiju biedri nedrīkstēs lūgt organizēt pasākumus, konferences, valsts svētkos rīkot parādi un Rīgas pašvaldības policija nedrīkstēs nodrošināt kārtību šiem pasākumiem, jo nekāda sadarbība taču nedrīkst notikt. Ja 18.novembrī Rīgas domes politiskā vadība (SC/GKR) ir lēmusi par svētku salūta radīšanu, tad visu partiju cilvēki, kas parakstījuši šo vienošanos, pagriezīs muguras, jo nedrīkst gūt

no SC/GKR lēmumiem nekādus labumus. Nacionālā apvienība vairs neiesniegs lūgumu Rīgas Domē par 16.marta pasākumu un 18.novembra lāpu gājiena organizēšanas atļaušanu. Jau šobrīd ir ziņas, ka Eiropas koru festivāla organizēšanu Rīgā neatbalsta Kultūras ministrija, jo pasākums plānots Rīgā. Vai tagad Saskaņas cilvēkiem, kuri iet naturalizācijas procesu tiks atteikts, jo valsts puse ar SC nedrīkst sadarboties? Ja ap Rīgu ir daudzas pašvaldības, kurām ir sadarbība kaut vai par kopīgu sabiedrisko transportu, ūdens un kanalizācijas sistēmu un kopīgi attīstības plāni par ceļiem, infrastruktūru u.c., būs jāizmet mēslainē?

Šis viss liecina, ka tā ir kārtējā tukšā teātra izrāde, jo līgums nav pildāms un tiks pārkāpts nākamajā sekundē pēc tā parakstīšanas, jo katru rokas spiedienu, sarunu, normatīvo aktu vai līgumu, vienošanos, kam varēs izdomāt kādu sakaru ar SC/GKR varēs iztulkot par sadarbību un dēļ tās līgums nav spēkā. Vai šis līgums attiecas tikai uz tiem, kas parakstīja vai visiem partiju biedriem? Vai arī Lielo pilsētu asociācijā un Pašvaldību savienībā nevienas partijas biedri nedrīkstēs sarunāties ar SC/GKR? Vai visi tie Vienotības, ZZS un NA mēri tiks izslēgti no partijām? Vai līgums būs saistošs arī ZZS sadarbības partneriem un to partijām vai tikai ZZS deputātiem Saeimā, kuri arī ir citās partijās?

Bet, kas notiks, ja Rīgas vadība sāks tieši tādā pat veidā nesadarboties – piemēram, noņems visas aizlieguma braukt zīmes pie Saeimas, lai visi, kam mašīnas, brauc caur Saeimas pagalmu un pašvaldības policija soda visas Saeimas deputātu mašīnas, kuras stāv uz Torņa un Jēkaba ielām? Kas būs, ja pēkšņi sāks remontēt ielas pie katras ministrijas un remonts kaut kā neveiksies gada, divu garumā? Kas būs, ja Rīgas dome kļūs ļoti videi draudzīga un izstrādās iebraukšanas maksu visām valsts mašīnām Rīgas centrā, tādejādi cīnoties pret gaisa piesārņojumu un aicinot iet vairāk ar kājām, braukt ar velosipēdiem, lai nepiesārņo gaisu, jo kā nekā, pret Rīgu ir uzsākta Eiropas Komisijas pārkāpuma procedūra par gaisa piesārņojumu un pilsētai taču pret to ir jācīnās.

Šis viss stāsts ved uz to, ka tiek vēl dziļāk iedzīta plaisa un cilvēki tiešām izies ielās dēļ aprobežotu cilvēku lēmumiem, kas neveicina cilvēcību, neveicina ekonomisko izaugsmi, neveicina nacionālo drošību, neveicina pilnīgi nevienu tautsaimniecības jomu, jo nevēlas sadarboties.

Es vēlreiz uzsveru – ir jābūt izpratnei un sajēgai, kas ir nacionālās drošības jautājums, kas ir nacionālās kultūras jautājums, kas ir valodas, tradīciju un pamatvērtību jautājumi Latvijas valstij un nācijai. Kas ir Satversmē noteikto tiesību pārkāpums un, kas nav. Un ir jānošķir koalīcijas veidošana Saeimā, kur veido valsts politiku no sadarbības veidošanas Rīgas domē. Dome ir praktisko jautājumu risināšana un tos nevajag politizēt. Nav jāguļ kopā ar Saskaņas centru, bet cilvēcīgām attiecībām, runāšanai, strādāšanai pie tām lietām, kurās sakrīt viedoklis ir pašsaprotama lieta, ja vēlme ir attīstīt valsti. Ja ir vēlme apzināti sēdēt Rīgas domē un saņemt algu par kuru lēmusi SC/GKR un gudri muldēt, bet neko nedarīt rīdzinieku un Latvijas iedzīvotāju labā, tad man ir saprotami šādi viņu izgājieni. Es nebiju domājis kandidēt vēlēšanai, lai sēdētu un iebilstu pret ikvienu piedāvājumu, bet gan startēju, lai strādātu un izdarītu, jo brīvajā laikā man ir daudz interesantu lietu, ko darīt, nevis gulēt domes sēdēs un necelt roku. Teorētiski šādu vienošanos varētu parakstīt tikai nākamajā dienā pēc vēlēšanam, kad ir skaidri rezultāti, ka ZZS+V+NA=51%. Bet, ja tā nav, tad tā ir kaitniecība pret Latvijas iedzīvotājiem. Vēl ir pieļaujams sadarbības līgums starp latviskajām partijām, nevis līgums par nesadarbošanos ar kādu citu. Dēļ šādas politikai jau šobrīd, cilvēki dzirdot tikai vēlmi kaut ko tādu darīt sāks novērsties no latviskajām partijām, jo viņiem ir apnikusi šāda utošanās, kas nekādi neveicina laklājību nevienam. Tādēl visdrīzāk 2017.gada vēlēšanās latviskās partijas neiegūs 51% un viss turpināsies Rīgā kā līdz šim. Varēs tikai noskatīties kā SC/GKR Rīgā strādā, kā mainās pilsēta un kā uzlabojas rīdzinieku attieksme pret SC/GKR gadu no gada. Ne velti, Ušakovs ir pozitīvi vērtātāko politiķu pieciniekā Latvijā. Tas nozīmē, ka ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā cilvēki jau redz, viņiem ir viedoklis un tas kļūst ar katru gadu izteiktāks. Šīs vēlēšanas dēļ savtīgā labuma guvējiem, cilvēku tracinātājiem un glupas, naciuonālām interesēm neizdevīgas  politikas Rīgā ir zaudētas.

Ja man šāda vienošanās būs jāparaksta, es neparakstīšu, jo es esmu latvietis, Latvijas patriots un gatavs pat karot dēļ savas dzimtenes, taču neesmu gatavs graut Latviju no iekšpuses kopā ar ākstiem.

Katrā sabiedrībā ir cilvēki ar kaitēm, ar slimām, dīvainībām un novirzēm. Protam, tas man ir žēl. Arī man ir dažādas kaites un es eju pie ārstiem, bet par laimi, pie galvas dakteriem vēl nav bijis jāiet. Taču dažas psioholoģijā aprakstītas fobijas dažos cilvēkos ir manāmas:

Metatesiofobija – bailes no pārmaiņām

Alodoksafobija – bailes no sveša viedokļa

Hlorofobija – bailes no zaļās krāsas

Antropofobija – bailes no cilvēkiem

Viesturs Silenieks