Finanšu, ekonomikas ministrs un premjers mums stāsta, ka nu jau saredzema gaisma tuneļa galā. Jā, un tā strauji tuvojas no pretīmbraucoša vilciena.

Velo forums 2020

Publicēts: 21.01.20 | Sadaļa: blogs

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar Baltijas Vides Forumu un Latvijas Riteņbraucēju apvienību šī gada 22.janvārī organizē Velo Forumu 2020, kura mērķis ir pārrunāt velosatiksmes nozares aktualitātes, izaicinājumus, pašvaldību iespējamo ieguldījumu velosatiksmes attīstībā un veicināt pilnvērtīgu velosatiksmes integrēšanu kopējā transporta sistēmā, tādējādi samazinot siltumnīcas efekta gāzu emisiju daudzumu.

Pašreiz vienīgais politikas plānošanas dokuments velosatiksmes attīstībai ir Velosatiksmes attīstības plāns 2018.-2020.gadam, kura ietvaros bijis paredzēts šis Velo Forums un kura īstenošana turpināsies līdz 2020. gada beigām. Velosatiksmes attīstības jautājumus plānots iekļaut jaunajās Transporta attīstības pamatnostādnēs un balstoties uz šajā forumā izskanējušām idejām, tiks sagatavoti priekšlikumi turpmākai velosatiksmes attīstības politikas plānošanai.

Pasākums notiks viesnīcā Tallink Hotel Riga (Elizabetes iela 24, Rīgā) un pulcēs dažādu institūciju, pašvaldību, nevalstisko organizāciju pārstāvjus un velodraugus.

Velo Forums plānots 2 daļās. Pirmajā pasākuma daļā – speciālistu prezentācijas. Otrajā – interaktīva diskusija.
Visas prezentācijas būs par visaptveroša Latvijas velo pētījuma rezultātiem, mirkomobilitāti, velosatiksmes integrēšanu sabiedriskā transporta sistēmā, velosatiksmes datu ievākšanas metodēm, velosatiksmes novērtēšanas metodēm pašvaldībās, velosatiksmes veicināšanas risinājumiem pašvaldībās un velotransporta lomu klimata pārmaiņu mazināšanā.
Otrajā pasākuma daļā būs interaktīvas diskusijas grupās, kurās dažādu jomu speciālisti identificēs izaicinājumus velosatiksmes attīstībai un sadarbībai starp pašvaldībām un valsts institūcijām, kā arī meklēs risinājumus velosatiksmes straujākai attīstībai. Velo Foruma noslēgums plānots plkst. 17:00.

Lūdzam interesentiem pieteikt savu dalību sanāksmē, reģistrējoties līdz 2020. gada 17. janvārim, vai neskaidrību gadījumā sazinoties ar organizatoru pārstāvjiem Mārtiņu Grelu (e-pasts: martins.grels@varam.gov.lv, tālr. 66016 733) vai Līgu Pakalnu (e-pasts: liga.pakalna@bef.lv, tālrunis: 6735 7550).

Lūdzam pieteikt savu dalību savlaicīgi un, ņemot vērā, ka pasākuma dalībnieku skaits ir ierobežots, apstiprinājums par Jūsu līdzdalību tiks atsūtīts pēc pieteikumu saņemšanas!

Video tiešraide:

Dienas_kārtība_Velo_Forums

Viesturs Silenieks